Monday, 1 February 2010

My Father

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Semalam saya menonton sebuah drama di internet. Sebuah cerita berdasarkan kisah sebenar yang bertajuk "My Father" lakonan Daniel Henney. Kisah mengenai seorang anak angkat yang mencari ibu bapa sebenar beliau di Korea. Dalam pencarian akhirnya dia berjumpa bapanya tetapi bapanya merupakan seorang banduan yang menunggu hukuman mati. 




Saya terusik melihat drama tersebut. Mungkin cerita tersebut ringkas tetapi tetap menyentuh hati. Walaupun harapan tipis James tetap menganggap lelaki tersebut adalah ayahnya. Insan yang mencari ayahnya dan walaupun seorang banduan, beliau tetap melayannya seperti seorang anak yang baik.

Hmm, orang tiada ibu bapa tercari-cari tetapi orang yang ada ibu bapa mudah-mudah mengetepikan ibu bapa mereka. (-_-)

5 comments:

GadisBerbajuBiru said...

xtahan air mata tgk cite ni (Y_Y)

Cik Hijau said...

Akak ulang2 tgk part akhir

nasiayam said...

dila,ko TERtgk citer ni,sbb Daniel Henney berlakon kan?cube watak utama xhensem...maun['ingin' dlm bhsa n9] nyer ko nak tgk?jahat mode..[^o^]wee~~

Cik Hijau said...

Amboi-amboi. Tak terpengaruh pun dengan Daniel. Aik takkan tak tahu lagi style movie yang aku tengok.

chickenrice said...

base on true story n sejarah mostly..rite?ko mcm taste yan,tp,agak berbeza sdikit dr konteks moral of story.both of u likes true stories,tp sorang suke dr sejarah,sorang lg suke yg sedang berlaku dlm khdupan.dua2 pon memupuk minat kat aku.

special credit to dila--sbb wat aku suke citer sejarah,walaupon,aku xtgk n hayati sepenuhnya citer2 tu.wee~~