Saturday, 4 December 2010

Mari Menjadi AJK UPI 2010/2011

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah telah selesai MTC kali ke-4. Terima kasih yang sangat tidak terhingga kepada semua AJK yang terlibat termasuk AJK kecil di bawah unit-unit. Tanpa kalian, saya sedar bahawa program ini tidak akan berjalan seperti yang dirancang. 

Bermacam ragam manusia yang saya temui setiap kali bekerja. Cuma kali ini saya lebih banyak bekerja dengan mereka yang berstatus adik yakni lebih muda. Mungkin kebanyakan mereka menganggap saya garang tetapi hakikatnya saya memang tegas dalam soal kerja, no play-play. Jangan risau, walaupun akak jarang tersenyum bukanlah bermakna akak cepat marah.

Di penghujung MTC, barisan pimpinan baru diperkenalkan. Saya telah ditaklifkan sebagai Timbalan AJKT UPI bagi sesi 2010/11. Sejak keputusan pilihanraya keluar, saya disibukkan dengan peperiksaan round, urusan MTC dan usul menyebabkan saya tidak sempat berfikir apa-apa. Ya Allah, setelah mesyuarat pertama, saya mula gementar. Mampukah saya menggalas tugas yang berat ini?

Usul Memperkasa IDENTITI PCM untuk SEMUA telah sepakat diterima oleh ahli-ahli perwakilan yang hadir. Identiti yang dimaksudkan adalah Kesatuan Profesional Berkebajikan. Sama-samalah kita merealisasikan usul yang sama-sama kita persetujui. Maka bagi mereka yang berminat menyumbang tenaga dan idea untuk UPI, bolehlah menjadi AJK UPI. Kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi saya di nombor 0143338295 atau ketua saya Arif di nombor 0119948646.


p/s: tahniah kepada azyyati yang mula-mula sekali menawar diri sebagai ajk sejurus seteleh keputusan pilihanraya diumumkan. Terima kasih juga kepada cik CT dan Suhana yang menjadi antara yang pertama menjadi ajk. Selamat berbakti. ^_^


2 comments:

azyyati said...

kak didi ku syg....
nama kte azYYati la...
double 'y' not 'z'....
xpasal2 tumpang glamour kat blog akk...
:)

Anonymous said...

adilah selamat bekerja & berjuang dlm pcm.harap semuanya berjalan lancar.semoga thsabat dijalanNYA.